הוקמה על ידי משפחות, מומחי בריאות, חוקרים ומתווי מדיניות

הוקמה על ידי משפחות, מומחי בריאות, חוקרים ומתווי מדיניות

המטרה שלנו

אנו מבקשים להעצים – באמצעות שילוב של חינוך, טכנולוגיה ושותפויות אנושיות – אנשי מקצוע מתחום הבריאות, על-מנת שיוכלו להעניק שירותי תמיכה מקיפים למשפחות ישראליות בתהליך של אובדן או שחוו אובדן בהיריון או לאחר לידה.

אודות

אף על פי שאובדן בהריון או לאחר הלידה משפיע על משפחות רבות בישראל, הנושא כמעט ולא נידון בחברה הישראלית. משפחות ואנשים רבים שנאלצים להתמודד עם טרגדיה מסוג זה, מוצאים עצמם לבד, ללא משאבים, מידע חשוב ומסגרות תמיכה איכותיות שיסייעו להם בתהליך האבל אותו הם עוברים.

 

ברמה הארצית, כ-6 לידות מתוך אלף מסתיימות בלידה שקטה, ואחד מתוך ארבעה הריונות מסתיים באובדן. על אף המספרים הללו, מדינת ישראל לא מציעה אף תוכנית לאומית שמטרתה לספק תמיכה ושירותים נדרשים למשפחות שחוות אובדן שכזה. מעט השירותים שמתקיימים סובלים מתקציב נמוך, פיזור לא שיוויני ונגישות נמוכה. הזנחה זו יכולה להוביל להשלכות ארוכות טווח על הנשים והמשפחות בישראל.

לדוגמא, מחקר שבוצע ב-2016 (הראשון מסוגו בישראל) קבע כי יותר משליש מהנשים שעברו אובדן הריון, לידה שקטה או אובדן תינוק רך פיתחו הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) מלאה.

"נרות של תקווה" הנו ארגון שלא למטרות רווח שיוסד על ידי קהילה של משפחות, מומחי בריאות, חוקרים וקובעי מדיניות שסרבו להשלים עם המציאות העגומה הזו ולקבל את הסטטוס קוו שנוצר. אנו שואפים לשפר את איכות הטיפול עבור משפחות שנאלצו לחוות אובדן מסוג זה ובנוסף לשבור את מעגל השתיקה והטאבו החברתי סביב אובדן הריון לסוגיו. עמותת "נרות של תקווה" מספקת תמיכה מקיפה, שירותי מידע וחינוך למשפחות ומומחי בריאות ברחבי הארץ. אנו רואים בעצמנו קולקטיב המורכב מקולות רבים הזועקים יחדיו ודורשים שינוי ומשאבים נוספים לתמיכה. אנו רואים בעצמנו עדים לאובדן המשמשים כאבוקה בחשכה עבור משפחות רבות. אנו פועלים יחד על מנת להעלות את המודעות ולשפר את הבנתם של כלל הגורמים הרלוונטים בנושא אובדן הריון לסוגיו ועל מנת לעמוד לצד אלו שזקוקים לכך ברגעי האבל הקשים ביותר במטרה לסייע להם לצעוד אט אט לעתיד עם תקווה.

הערכים שלנו

אנו מאמינים

שלכל משפחה החווה אובדן הריון, לידה שקטה או אובדן לאחר הלידה, הזכות להתאבל על כך.

אנו מבינים

שבעוד כל אדם מתמודד עם אבל בצורה שונה, תקווה מהווה חלק חשוב בהחלמה לאחר ההתאבלות עבור כולם.

אנו מגינים

על הזכות לקבל את מלוא שירותי התמיכה הנדרשים להתמודדות עם אובדן הריון לסוגיו.

אנו מבינים

שעל מנת להשיג שירותי תמיכה הולמים ומלאים נדרש מאמץ ארגוני ברמה הלאומית.

חברי הועד המנהל שלנו

רבקה דרייפוס (ז"ל)

לרבקה רקע מקצועי בחינוך לגיל הרך ובשירותים הקהילתיים המוענקים במסגרת השלטון המקומי בארצה. רבקה מבקרת בישראל באופן קבוע כדי לפגוש בבתה אליסה ובשתי נכדותיה הצעירות ליבי לולה ואמי דורה. רבקה הושפעה עמוקות מאובדן נכדתה הבכורה, שנולדה בלידה שקטה בשנת 2016 בתל אביב. היא חשה מיואשת כשראתה את הפער בשירותי התמיכה הנפשיים שמוצעים למשפחות שחוו אובדן הריון או אובדן לאחר לידה. רבקה מחוייבת לגיוס משאבים עבור העמותה ולביסוס העמותה כמרכז תמיכה לאומי במשפחות שחוו אובדן בהיריון ולאחר לידה.

יעל אייזנברג

יעל, נשואה ואם לשלושה ילדים, הינה ביבליותרפיסטית.  יש לה ניסיון בטיפול בבני נוער ומבוגרים עם הפרעות אכילה, הפרעת טראומה מורכבת, דיכאון, טראומה מינית ושימוש בחומרים ממכרים. יעל מתמחה בתרפיה באמצעות כתיבה יוצרת לקבוצות ויחידים. היא עובדת במחלקת אשפוז יום פסיכואנליטי נשים במרכז הרפואי לבריאות הנפש באר יעקב נס ציונה. נסיונה בפרקטיקום היה במחלקת הפרעות אכילה במרכז הרפואי שיבא וכן היא מלמדת קורסי כתיבה יוצרת מזה 10 שנים. לפני כן, יעל עבדה כעורכת דין לדינים מסחריים ומלכ"רים. לידתה השלישית הייתה לידה שקטה והיא הרגישה שאינה מקבלת תמיכה ראויה לאחר חוויה ההרסנית זו, שהייתה לפני מספר שנים. היא מחויבת לסייע בהקמת ארגון תמיכה חדש למשפחות, נרות של תקווה.

 

ענבל לוין

ענבל לוין RN PCCRN CNM MA
30 שנה אחות ומיילדת מביה"ח שיבא תל השומר,
ניהלה כאחות אחראית את מחלקה לטיפול נמרץ ילדים.
במשך 18 שנים עבדה במסר המרכז הארצי לסימולציה רפואית כמנהלת האגף לסימולטורים מתקדמים ובהמשך ביחידה לפיתוח הדרכה ועסקה בפיתוח תוכניות הכשרה עבור צוותים רפואים וחינוך רפואי.
כיום עובדת בחדר לידה
ומובילה את המיזם של לידות שקטות : ליווי יולדות ובני/בנות הזוג לאורך האשפוז ואחריו
מפתחת תוכניות הכשרה עבור צוותים רפואים המטפלים בזוגות שחווים לידות שקטות
תוכניות אילו זכו בפרסי הצטיינות של משרד הבריאות.
כמו כן, ענבל מכהנת כיו"ר הוועדה במנהל הסיעוד ללידות שקטות.

פרופ' דני חורש

פרופסור חורש הנו פסיכולוג קליני מורשה, מרצה בכיר וראש המעבדה לחקר טראומה ודחק, המחלקה לפסיכולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן. בנוסף הוא משמש כחבר סגל נלווה במחלקה לפסיכיאטריה באוניברסיטת ניו-יורק. פרופ' חורש עוסק בטיפול בפועל ובמחקר אקדמי כאחד. מחקרו מתמקד בגורמים הקשורים לפגיעות ועמידות מול לחץ טראומטי. מחקריו של פרופ' חורש נוגעים במגוון אוכלוסיות שנחשפו לטראומה, בהן גם נשים שחוו אובדן הריון או אובדן לאחר לידה, אנשים המאובחנים עם אוטיזם, אנשים עם הפרעת דחק פוסט-טראומטית ובנות ובני הזוג של יוצאי צבא קרביים.

דני עורך טיפולים מבוססי מודעות קשובה (מיינדפולנס) לרבים ממטופליו שמתמודדים עם גורמי לחץ. דני מציע תמיכה נפשית למשפחות שחוו אובדן הריון או אובדן לאחר לידה.

ד"ר נורית גלזר חודיק

ד״ר גלזר חודיק היא עובדת סוציאלית. מרצה באוניברסיטת תל אביב, מדריכה, מטפלת ומנחת קבוצות בתחומים של טראומה, מיניות, ולהט״ב.
במחקרה התמקדה בחוויתם של גברים אחרי לידה שקטה. חוויתם של גברים אינה מוכרת במספר ממדים, הן בממד המגדרי, והן בשל אופי האובדן ואופן התמודדותם. מחקרה הראה כי ישנו רצון עז של הגברים להיות שותפים, לחלוק את חוויתם, ולזכות להכרה ולתמיכה, עבור עצמם ועבור המעגלים שסובבים אותם. כיום, עוסקת נורית בין השאר בהעלאת מודעות לנושא בקרב אנשי ונשות מקצוע, ובמרחבי תמיכה ייחודיים לגברים שחוו אובדן בלידה שקטה.

אליסה רפפורט (יו"ר)

אליסה ייסדה ומנהלת חברה לייעוץ עסקי בתל אביב, שם היא מתגוררת מ-2009. היא נולדה וגדלה באוסטרליה שם רכשה רקע מקצועי ביחסים בינלאומיים, שיווק וגיוס כספים במגזר השלישי. אליסה נאלצה להתמודד עם לידה שקטה של בתה הבכורה בשנת 2016 וכעת היא אם לשתי בנות בריאות שגורמות לה להנאה ועונג כל יום מחדש! אליסה היא אחת ממייסדות "נרות של תקווה" ביחד עם אמה רבקה, שמתגוררת באוסטרליה.

ג'ואי גלפי

בתו השניה של ג'ואי, מאי, נולדה בלידה שקטה בשבוע 30. מאז הוא פעיל בקידום המודעות והתמיכה להורים שאיבדו את ילדיהם במהלך ההריון או לאחר הלידה. ג'ואי, שעובד בהי-טק, מתגורר בירושלים ובזמנו הפנוי מתנדב בקהילה שלו.


האסטרטגיה שלנו

במטרה להבטיח שאף הורה שכול בישראל לא יישאר לבד ומבודד, נרות של תקווה גאה להשיק את התוכנית האסטרטגית שלנו: מתן תקווה והבנה להורים שכולים בישראל, 2019 – 2024

מדובר בתוכנית חומש שמתמקדת בפיתוח השירותים הנדרשים תוך הקפדה על תמיכה והנגשת המידע הרלוונטי לכלל ההורים השכולים בישראל, ללא קשר למקום מגוריהם או לרקע התרבותי או הדתי ממנו הם מגיעים.

5 סדרי עדיפויות
אסטרטגיים:

לספק שירותים

אנו נספק שירותי מידע נגיש ורלוונטי להדרכת הורים שכולים ובני משפחותיהם במהלך החוויה ההרסנית של אובדן הריון או אובדן לאחר לידה במרחב בטוח וסודי.

לשפר

אנו נשפר את אופן הטיפול והתמיכה בהורים השכולים ובמשפחותיהם על ידי מתן תמיכה איכותית, מידע וחינוך לאנשי שירותי הבריאות והשירותים הקהילתיים.

לחנך

אנו נחנך את הקהילה הרחבה ונדאג להעלאת המודעות לנושאים ולרגשות סביב אובדן הריון לסוגיו כך שהורים שכולים ירגישו נוח יותר לדבר על חוויותיהם.

לבסס

אנו נדאג לבסס, לגוון ולהגדיל את מקורות ההכנסה שלנו, זאת על מנת להמשיך לפעול ללא לאות להגשמת מטרותינו וחזוננו.

לבנות

אנו נבנה ארגון לאומי אמיתי עם תשתית מתאימה כך שנוכל להגיע לכל ההורים השכולים בישראל.

הסיפור שלנו

אוגוסט 2016

אליסה רפפורט, ישראלית ילידת אוסטרליה נאלצת לעבור לידה שקטה בשבוע 31. בבית החולים אליסה זוכה לתמיכה נפשית מעטה, בקהילה אין אף קבוצת תמיכה באזור תל אביב אליסה והיא נאלצת להמתין לקבוצת תמיכה שמנוהלת על ידי עובדות סוציאליות של מכבי, הקבוצה נפתחת בראשון לציון- תשעה חודשים לאחר הלידה השקטה שעברה.

אפריל 2017

רבקה דרייפוס, אמה של אליסה פוגשת במלכה נוקריאן ובאסתר יונה, שתי מיילדות בבית החולים הדסה עין כרם שמפעילות קבוצות תמיכה בירושלים מזה עשר שנים. הן דנות באפשרות להקים מרכז תמיכה לאומי במשפחות שחוו אובדן הריון או אובדן לאחר לידה.

אוגוסט 2017

אליסה ורבקה מקימות באוסטרליה את עמותת "ידידי לידה שקטה ישראל", במטרה להנציח את הלידה השקטה שהמשפחה חוותה. פניה לחברים ולמשפחה מסייעת להן לגייס סכום ראשוני להקמת ארגון לאומי לתמיכה במשפחות שחוו אובדן הריון או לידה בישראל.

ספטמבר 2017

אליסה ורבקה מתחילות למפות את השירותים המוצעים ואת אנשי המקצוע שמטרתם לתמוך במשפחות שחוו אובדן הריון או לידה בישראל.

ינואר 2017

רבקה פוגשת את פרופסור דני חורש ממרפאת הטראומה שבאוניברסיטת בר-אילן על מנת לדון בשיתוף פעולה אפשרי.

אפריל 2018

אליסה ורבקה פוגשות את הפסיכולוגית לורן אייזקס ואת המטפלת יעל אייזנברג שבעברה השתתפה בקבוצת תמיכה בהדסה, על מנת לדון בסיוע הנדרש להקמת ארגון חדש.

נובמבר 2018

ועדת ההקמה של הארגון מתכנסת בתל אביב, נוכחים: אליסה רפפורט, רבקה דרייפוס, יעל אייזנברג, לורן אייזקס, מלכה נוקריאן, דני חורש וג'ואי גלפי.

ינואר 2019

"נרות של תקווה" נרשמת כארגון ללא מטרות רווח בישראל.

יוני 2019

נפתח חשבון בנק לארגון בבנק הפועלים ונשכרת חברה בשם"קולקטיב המומחים" למיתוג ועיצוב.

אוגוסט 2022

גויסה מנהלת העמותה הראשונה

הצטרף אלינו

למד כיצד תוכלו לסייע במטרה המשותפת שלנו

למד עוד

התנדבו איתנו

"*" אינדוקטור שדות חובה

שם מלא*
קישור לפייסבוק/לינקדאין
שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

הצטרפו למאגר המומחים/יות שלנו

Join us

* indicates required

    Get Involved

    * indicates required

      I am interested in:

      Receiving informationReceiving support servicesSharing my storyProviding professional servicesContributing contentVolunteeringFundraisingDonatingOther

      Join Us

      * indicates required


      Welcome

      * indicates required

      I am interested in: