אנחנו, ב״נרות של תקווה״, נכחנו בצורך ובצמא להעשרת הידע והפצתו בקרב אנשי מקצוע בפרט ובקרב כלל האוכלוסייה – למען מיגור ההסתרה, חוסר האונים והבושה שנובעים מבורות וחוסר ידע.
לפיכך, קיימנו יום הכשרה ייעודי למקצועות הבריאות, בנושא לידה שקטה.
המרצים המעולים הציגו מחקרים עדכניים מזוויות שונות של הנושא, ועשרות המשתתפים ביום ההכשרה נהנו מעושר אקדמי, מחקרי ומעשי בהיבטים רבים בתחום.
את יום ההכשרה פתח פרופ' דני חורש, חבר הוועד בעמותה, פסיכולוג קליני מומחה, ראש המגמה לפסיכולוגיה קלינית וראש המעבדה לחקר טראומה ודחק במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. חבר סגל נלווה בביה"ס לרפואה של אוניברסיטת ניו יורק, המחלקה לפסיכיאטריה. מחקריו עוסקים בזיהוי של גורמי פגיעות וחוסן אל מול דחק טראומטי בהקשרים שונים (מלחמה, לידה שקטה, טראומה מורכבת), וכן בטראומטיזציה משנית ובטראומה בתוך המשפחה. פרופ' חורש מכהן כנשיא של העמותה הישראלית לפסיכוסומטיקה במיילדות וגינקולוגיה.
פרופ' דני חורש הרצה בנושא "לידה שקטה בראי המחקר: פסיכופתולוגיה וגורמי סיכון למצוקה נפשית", והביא ממצאים חדשים ומפתיעים ממחקרו החדש, שטרם יצא לפרסום (אנו מנועים מלפרסם את הממצאים, עד לאחר פרסומו האקדמי של המחקר).
לאחר מכן, שמענו את ההרצאה המאלפת של שירת סרטל-רביב פסיכולוגית אחראית מרפאת 'חווה' בי"ח שיבא, ששילבה בהרצאתה תיאורי מקרים של יולדות וזוגות, והעניקה מידע רב ערך למשתתפים, בנושא: "טראומה אבל ואשמה – הטיפול הרגשי באשה ובזוג לאחר אובדן הריון מאוחר".
על "חווייתם של גברים אחרי לידה שקטה – מאפיינים ודרכי התערבות מותאמות", הרצתה, חברת הוועד המנהל ב"נרות של תקווה", ד"ר נורית גלזר-חודיק – מדריכה, מטפלת, מנחה קבוצות בתחומי טראומה, מגדר ומיניות, מרצה באוניברסיטת ת"א, שהעניקה מידע יקר-ערך על התמודדותם של גברים, מידע שכמעט ולא נחקר, והביאה ממצאים חשובים ממחקרה בהסתכלות הוליסטית על גברים ונשים החווים את החווייה המטלטלת.
לסיום, על "ההתמודדות של מיילדות וצוות רפואי עם לידה שקטה", הרצתה ענבל לוין RN CCRN CNM MA, אחות ומיילדת מביה"ח שיבא תל השומר, המובילה את המיזם לידות שקטות : ליווי יולדות ובני/בנות הזוג לאורך האשפוז ואחריו ומכהנת כיו"ר הוועדה במנהל הסיעוד ללידות שקטות.
ענבל תיארה את הפער במידע בין משרד הבריאות ללשכה לסטטיסטיקה בדיווח על לידות מת, העניקה סקירה אודות הטאבו העולמי עד היום בכל הקשור ללידות שקטות וכן על ההתמודדות של מיילדות וצוות רפואי עם לידה שקטה, על ההשלכות הפגיעות, שחיקה ואמפטיה, ושיתפה אודות הכלים ואסטרטגיות להתמודדות עם הנושא.
אנו מודים למרצים המצויינים שהתגייסו למשימה, ותודה לעשרות רבות של אנשי המקצוע שנשארו לאורך כל שעות ההכשרה.
לאחר הצלחת יום ההכשרה וההכרה בנחיצותו הרבה, אנו נמשיך ונקיים אירועים מסוג זה כאשר אחת המטרות שלנו היא הנגשת הידע, המידע, והפיכת הנושא לשיח בחברה, שיח מאפשר ומפרה.
מוזמנות ומוזמנים לוובינר הבא-
״הלידה שאחרי הלידה השקטה״, בהשתתפות אנשי מקצוע ואורחים נוספים יתקיים ב 20/3/23 בשעה 20:00 בזום.
לרישום-
https://candlesofhope.org.il/he/birthafterstill
"*" אינדוקטור שדות חובה